Menu Sluiten

EQipment

Karien Blummel (Connect, zorg voor verbinding) en Sylvia van Schijndel (Key & Co) gaan samen EQ-i (emotionele intelligentie) trainingen geven. Geheel op hun eigen wijze. Dat doen ze onder de naam EQipment, een woordspeling op EQ-i en het Engelse woord ‘equipment’, wat gereedschap betekent.

Om hun unieke trainingen een eigen gezicht te geven willen ze graag een bijpassend logo. Deze opdracht begint met een ‘carte blanche’. Mooi, want zo kan ik volledige creatieve vrijheid nemen. Al is het toch ook wel spannend, want liggen onze smaken in lijn? En gaan we er samen uitkomen?
Om dat te toetsen zijn we begonnen met een drietal concepten. Alle drie volledig verschillend. Wel vanuit het uitgangspunt ‘verbinding’ aangezien dit centraal staat in de trainingen.

In eerste instantie gingen we uit van verschillende kleuren om EQipment zijn eigen gezicht te geven, maar later zijn we daar van teruggekomen en hebben we toch de kleuren van Key & Co en Connect, zorg voor verbing gecombineerd in één logo.
Een goede stap, want de kleuren matchen perfect en maken het logo helemaal af.

Het resultaat? Dat vind je hieronder!

We lieten de creativiteit de vrije loop

Nu we het logo afgetikt hebben, en de lemniscaat (teken van oneindigheid) zo duidelijk naar voren kwam – wat weer mooi past bij de continu verbetering welke EQipment met haar trainingen wil bereiken – hebben we een avatar ontwikkeld op basis van het logo. Bijvoorbeeld voor het gebruik op Social Media, en als onderscheidend icoon dat als beeldmerk op verschillende wijzen gebruikt kan worden.

Verder is vanuit het logo, al pratende, steeds meer aan iconen ontstaan welke gebruikt kunnen worden in de presentaties die tijdens trainingen getoond worden. Allemaal met het doel om het onderscheidend aanbod aan trainingen ook een onderscheidend gezicht te geven. Volledig uniek, modern en toch tijdloos. En geheel passend bij de uitstraling die EQipment wil hebben.

Iets voor jou?

Ben je na het lezen van het verhaal van EQipment enthousiast geworden en wil je graag weten of ik ook iets voor jou zou kunnen betekenen? Laten we dan, geheel vrijblijvend natuurlijk, eens in gesprek gaan.